Revin din nou cu nr de plante pe ha si recoltarea la 3 ani.Asta se numeste” praf in ochii fraerilor” sau un nou Caritas cu Paulownia.

In toate tratatele de specialitate exista 2 modalitati de plantare a copacului Paulownia.

1) Pentru Biomasa care necesita o densitate mai mare si asta se poate face incepind cu 3300 copaci la ha cu recoltare la 2 ani cu DBH la 1,2 m de 10 cm cind cantitatea de lignina si celuloza este Optima cu o productie in functie de specie de la 60 to/ha la 100to/ha.Normal ca si investitia este mai mare ca si inceput iar durata de exploatare a plantatiei nu depaseste 21 ani .Copacul se recolteaza la fel ca si salcia energetica insa este dublu sau triplu ca productivitate . Tot la fel se foloseste si pentru plantatiile pentru Bioethanol cihiar crescandu-se densitatea pina la 10000 buc la ha cu recoltare anula .

2)Paulownia pentru lemn se planteaza incepind cu matricea de 4×3 adica 833 copaci la ha in cazul Paulowniei Shantong ,ST4,Bellissima ,Ct004. si conttinua standard cu matricea de 4×4 adica 625 copaci ha iar pentru intercoping (intercalarea culturior) se ajunge si la dimensiuni dea 12 m intre randuri si 5 intre copaci sau si mai rari.De asemenea trebuie mentionat ca nu toate speciile de Paulownia sunt pretabile pentru exploatarea lemnoasa.Specia de baza pentru lemn este Paulownia Elongata ,Paulownia Fortunei si Paulownia Kavakamii iar din hibrizi Paulownia Shantong, Pulownia Belissima,Paulownia St4,Paulownia Tomentosa x Fortunei si Elongata x Fortunei. In rest sunt numai povesti.

3) Pentru infrumusetare Paulownia Tomentosa care este invaziva  Paulownia Elongata si celelate soiuri pretabile climei noastre,

Tot ce afirm aici poate fi verificat pe internet in tratatele de crestere a paulowiei in special China ,Australia si Statele Unite. Tratate in limba Romana nu exista dacit cel al domnului Simion facut in anii 70 fara relevanta la ceea ce se intampla azsatzi si la hibrizii care s-au realizat din anii 70 pina in prezent.

Inainte de a lua o decizie, informativa riguros pentru ca sunt in joc banii dumneavoastra.Si un alt lucru foarte important lasati LCOMIA la oparte pentru ca daca sunteti si lacomi si neinformati ajungeti o tinta sigura a „specialistilor in Paulownia” si o sa taiati arbori de Paulownia la 3 ani la 30 cm  asa cum va promit ei atunci cand o sa zboare porcul.Inaca un alt sfat este sa-i Rugati sa va arate o platatie de Paulownia  in Romania la 3 ani care are 30 cm,si o sa vedeti reactia.

Spune mai departe ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *