Revenim din nou la Cotevisa 2.Toate afirmatiile despre ritmul de crestere sunt in general noi el fiind pe piata Spaniola din 2005 si In Romania din 2011 neavind inca plantatii dupa sau la paralela 45 mai vechi de 3 ani.

Asa cum spune si situl Cotevisa.com acest hibrid este relativ nou in comparatie cu cercetarile din China Australia si Statele Unite.Producatorii traditionali au experimentat de-a lungul deceniilor ,acesti arbori si au fost studiati in ecosisteme specifice, peste paralela 45 unde suntem situati noi ca si tara .Aceste experiente au demonstrat de-a lungul timpului viabilitatea hibrizilor care au fost incrucisati si crescuti in climatul rece pina in subzona 60 FDA adica Canada si nordul extrem al Chinei .Au creat si in laborator in vitro , dar plantatiile au fost experimentate si crescute pina aproape de paralela 50, cu rezultate deosebite.Daca nu avem un track record a celor de la Cotevisa nu inseamna ca nu trebuiesa-i credem pe cuvint , iar daca au asemenea plantatii sa le faca publice sa le cunoastem si noi.Dar din punctul meu de vedere a minimizarii riscului afacerii va trebui avut mare grija in selectarea speciei perfect adaptabile la climatul din Romania, similar cu cel din nordul Chinei SUA, Bulgaria.

Mai sunt si alte lucruri despus despre Cotevisa din explicatiile care le dau acesti  bloggeri in Romania.Mai jos o sa aveti un text din advertisingul lor publicat pe internet care mie unul mi-a dat de gandit .Mai jos aveti Textul copiat si sursa .

 PAULOWNIA ESTE ARBORELE ORIGINAR DIN CHINA CU CEA MAI RAPIDA CRESTERE DIN LUME – APROXIMATIV 20 DE METRI IN TREI ANI – FIIND O PLANTA DEOSEBIT DE REZISTENTA. FIRMA S.C. PAULOWNIA EU S.R.L. INCHEIE CONTRACTE PE TERMEN LUNG PENTRU PRELUARE ARBORI MATURIZATI. SPECIA DESPRE CARE ESTE VORBA SE NUMESTE PAULOWNIA COTEVISA 2 SI ESTE MODIFICATA GENETIC, ADUCANDU-I-SE PROPRIETATI DEOSEBITE IN CEEA CE PRIVESTE ADAPTAREA SA. ACEASTA SPECIE REZISTA LA TEMPERATURI INALTE, DE PESTE 50 GRADE CELSIUS SI JOASE, SUB -30 GRADE CELSIUS.

Iar aici este Linkul http://paulowniaro.blogspot.ro/

Deci sa intelegem ca este modificat genetic ,incalcind normele europenede import ,al palntelor modificate genetic???Eu nu pot sa-mi dau cu parerea ,cineva va trebuie sa verifice aceste afirmatii.Poate distribuitorii oficiali nici macar nu stiu ce scriu colaboratorii si vor lua masuri pentru remedierea acestor diferente de advertising.

Spune mai departe ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *