Organizam in fiecare weekend deplasare documentare plantatie Paulownia in Ruse la partenerii nostri.

Ruse 9 Martie 2013 Pentru cei care inca nu cred sau sunt sceptici sau nu au vazut inca in exploatare o plantatie de Paulownia va stam la dispozitie in fiecare weekend pentru o deplasare de 3 ore in Bulgaria la Ruse la unul dintre partenerii nostri care are o plantatie de Paulownia facuta ca la carte .Plantatia are 2 ani ,este infiintata in 2011 in primavara intretinuta foarte bine si cu rezultate peste asteptari.Ceea ce vreau sa scot in evidenta la aceasta plantatie este faptul ca nu este irigata si totusi a ajuns la aceste performante .Hibridul de Paulownia care-l comercializam este  similar ca si calitati -22 grade celsius cu cel din aceasta plantatie.

February 2013

February 2013

 

Copacul este o planta vie si trebuie ingrijit.Nu va ganditi ca faceti o plantatie si uitati de ea iar dupa 3 ani va duceti sa recoltati 25 000 euro pe ha. Lucrarile de intretinere sunt doar in primii 2 ani  ; cei cu livezile si plantatiile viticole au de intretinut plantatia pe toata durata vietii si  in plus au foarte mmulte lucrari in comparatie cu plantatia de Paulownia.Costul pentru discuit este de 150 Ron/ ha iar la suprafete mari bineinteles e negociabil.Costul de taiere a crengilor sunt cam 2 Ron de copac iar costul cu irigarea este cam de 300- 500 Ron luna .Tinind cot ca functioneaza cam 2-4 ore zi. Detaliile planului de afaceri implementat si  functional le aveti la prima intilnire, si vi le prezentam detaliat.

1)Irigatul: Daca conditiile de sol sunt optime adica suficienta apa copacul trebuie udat in primele 6 luni de viata cu cel putin 7 l apa la saptamana,daca este seceta si temperaturi de peste 35grade Celssius atunci cantitatea de apa poate sa creasca la 10 l apa pe zi de copac . Aceasta irigatie este absolut necesara pentru obtinerea de productie mare de lemn sau masa lemnoasa.Cel mai bun sistem de irigatii este cel cu picatura care costa aproximativ 1000 euro/ha. Pentru plantatiile de pina la 5 ha se poate uda si cu cisterna cu cheltuieli mult mai mici.

Plovdiv  33 ha Paulownia Farm 2013 February

Plovdiv 33 ha Paulownia Farm 2013 February

2)Inlaturarea buruienilor in primele 6 luni de viata .Acest lucru se face ori de cite ori este necesar prin frezarea solului sau  discuire .In momentul in care depaseste 3 ani se poate face intercalarea culturilor.

February 2013

February 2013

3) Copilirea si curatitul crengilor :Pentru a obtine un trunchi drept si fara noduri incepind cu anul 2 dupa ce copacul atinge 2.5 m se incepa copilirea si taiatul crengilor de la baza sptre varf.Acest lucru se face de maximul 5 ori pentru a obtie un trunch drept si fara noduri de cel putin                                                 .Copilire PaulowniaCopilire paulownia2

Imaginile de mai sus le avem gratie partenerului nostru din Bulgaria Domnul Boian Anghelov.. Mai jos aveti schema de taiere corecta a ramurilor nefolositoare din al 2 lea an de viata .Pentru obtinerea unui trunchi drept si fara noduri, taierea se efectueaza la 1-1,cm de trunchi sub un unghi de aproximativ 70 grade .taierea prea apropiata duce la stricarea trunchiului iar cea prea departata duce la cioturi si formarea de noduri.Taierea corecta a crengilor

 

 

Spune mai departe ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *