NOU !!!!! Paulownia Shantong generatia a 4 a Numai la 4,5 Euro/butas si Paulownia Elongata 2 Euro/butas pana in 15 Octombrie 2013 ora 23:59.Lucarile de toamna infiintare plantatie Paulownia Video.

Din aceasta toamna numai la noi.Campania de impadurire de toamna a inceput. COMPARATI SI CUMPARATI!!! DICOUNTURI SEMNIFICATIVE PENTRU CLIENTII CARE COMANDA IN AUGUST SI SEPTEMBRIE.Pssst!! Baietii destepti cumpara de la noi iar restul de la concurenta!!!Dupa cum v-am aratat in postarile anterioare ritmul de crestere si vigurozitatea acestu hibrid nu mai lasa nici o umbra de indoiala ca el este cel mai bun hibrid de Paulownia existent la aceasta ora in Romania.
Acest lucru nu se opreste aici pentru ca din aceasta toamna vom aduce ultima generatie de Hibrid de Paulownia Shantong abia scos din teste a-4-a generatie cu caracteristici mai performante , cu maturizare la 6 ani si cu o rata de conversie bustean scandura intre 60-70 %. Tinand cont de acest lucru si de pretul lemnului prelucrat de paulownia la acest moment ,putem aprecia ca fiecare arbore va produce lemn in valoare de cel putin 200 euro/bucata.
Acum daca urmarim clelalte caracteristici ale acestui hibrid cu coroana tubulara si numarul de plante pe hectar de 833 bucati putem sa ne dam seama de adevarata valoare a investitiei. Return-ul pe acest copac pe hectar in 6 ani va fi de 833buc x
200Euro =166 600Euro cu un profit brut anual de 27766,6 euro/ha.

Reproducerea selectivă de paulownia, îceputa în anii 1970 și 1980, sa concentrat în principal asupra ratei de creștere și adaptabilitate. Împreună cu utilizarea completă a lemnului paulownia din China și îmbunătățirea neîncetată și împreună cu dezvoltare de tehnologiei de procesare, este evident că vechea generație de linii clonate nu ar putea satisface cerințele pieții in ziua de azi. Reproducerea selectivă de astăzi sa concentrat nu numai asupra ratei de creștere și adaptabilitate, dar, de asemenea, îmbunătățirea trăsăturilor de lemn excelente și depășirea problemelor apărute în procesul de prelucrare și utilizare, cum ar fi raportul de cherestea utilizare scăzută.

Nr.3 Shan Tong și nr.4 Shan Tong sunt noua generatie de îmbinare artificială de paulownia tip care se cultivă dupa 11 de ani de cercetare. Ele sunt crescute de îmbinarea artificială a P.tomentosa (Thunb.) Steud și P.fortunei (Par) Hemsl pe baze selective, cele mai bune surse de semințe. Această realizare a fost apreciată de către Direcția Silvică Shaanxi din China, a castigat Premiul Progresul Științei din Shaanxi, a adus în realizări științifice și tehnologice naționale și a trecut prin examen organizat de “Highest Forest Fine Variety Committee of China”, care ajunge la nivelul de lider de cercetare similare în lume. Cercetarea de succes de reproducere de paulownia, mai ales la reproducere selectiva a varietatii bune de paulownia de îmbinarea artificială P. tomentosa (Thunb.) Steud și P. fortunei (Par) Hemsl care a avut o mare importanță în întreaga lume.
Acum incepem campania de toamna si putem incepe precomenzile.
COMPARATI SI CUMPARATI SI NU VA LASATI ATRASI DE RECLAMELE FALSE CU RECOLTARE LA 3 ANI.
ESTE IMPOSIBIL SI VA ARUNCATI BANII PE FEREASTRA CA MULTI ALTI CLIENTI CARE AU VENIT LA NOI.

Lucrari de toamna pentru plantat corect Paulownia.
Scarificarea : Rolul de aera si desteleni pamantul pina la 1 m.

Un rol insemnat in asigurarea acestor conditii il au aratul si celelalte lucrari de afanare a solului.

Aratul din toamna favorizeaza in sol si alte procese importante, cum sunt: refacerea structurii prin actiunea inghetului, distrugerea buruienilor cu inmultire vegetativa, prin aducerea la suprafata si inghetarea rizomilor, acumularea unei cantitati mai mari de apa.

Aratul de toamna mai are si avantajul ca usureaza lucrarile din primavara si elimina executarea aratului primavara, lucrare care, in climatul tarii noastre, nu este de dorit.

Aratul din toamna permite pregatirea rapida si buna a terenului destinat pentru semanaturile din primavara si semanatul plantelor din prima epoca in mustul zapezii, deci in conditii optime si in perioada favorabila.

Acest lucru este hotarator si trebuie sa determine executarea ogoarelor de toamna pentru primele semanaturi din primavara si cu deosebire pentru semanaturile timpurii.

Adancimea araturii de toamna se stabileste in functie de continutul de apa existent in sol in momentul efectuarii araturii, de plantele ce urmeaza a fi cultivate, de tipul si categoria de sol si de adancimea la care a fost arat terenul in anul precedent.

Nu toate plantele reactioneaza la fel fata de adancimea araturilor de toamna.

Unele culturi, cum sunt porumbul, floarea-soarelui, sfecla de zahar, soia, cartoful, radacinoasele reactioneaza foarte bine la araturi foarte adanci, de 28-30 cm, comparativ cu altele, care solicita araturi mai la suprafata (22-25 cm), cum ar fi: cerealele de primavara, mazarea, canepa, inul pentru ulei.

Prin aratul mai adanc, cu intoarcerea brazdei, se combat mult mai energic dusmanii vegetali si animali ai plantelor cultivate.

S-a constatat ca o aratura de 18-20 cm a redus cu 60-70 numarul larvelor de viespea paiului, musca suedeza, musca de Hessa, sfredelitorul porumbului si larvele altor insecte vatamatoare plantelor.

Aratul mai adanc ajuta foarte mult la combaterea rozatoarelor, cum sunt soarecii de camp, care au cuiburile la adancimea de 15-25 cm.

La o aratura mai la suprafata, sub 15 cm, cuiburile acestora nu sunt atinse si rezervele de hrana nu le sunt risipite.

Aratul adanc distruge si sporii bacteriilor si ciupercilor care produc bolile plantelor cultivate.

O aratura superficiala pastreaza acesti spori aproape in semintele plantelor cultivate si probabilitatea de infectie este mult mai mare.

Pentru ca aratura de toamna sa fie de foarte buna calitate dupa plantele care lasa resturi vegetale la suprafata solului, acestea trebuie maruntite prin treceri repetate cu polidiscul, dupa care urmeaza efectuarea araturii adanci.

In concluzie, nicio palma de pamant nu trebuie sa ramana nearata (acolo unde conditiile climatice o permit)!

Sub aratura se pot introduce toate cantitatile de gunoi de grajd existente in gospodarie, socotind 20-25 de tone la hectar, acolo unde in primavara se va semana porumb sau se vor planta cartofi.

In zonele cu soluri acide, se vor introduce sub brazda 2-4 tone la hectar de amendamente cu calciu, pentru corectarea reactiei.

Ingrasamintele chimice care au in componenta numai fosfor sau numai potasiu (superfosfat, sare potasica) se vor introduce in sol tot din toamna, sub aratura, ele fiind greu solubile. (De Victor Vatamanu)

Ierbicidatul: rolul de a curta terenul de buruieni.

Ingrasamintele: inainte de plantare 10 tone gainat de gaina la ha, sau 600 kg uree.

Discuitul: Rolul de a marunti terenul dupa arat.

Frezatul: Rol de maruntire fina si nivelare

Bilonatul: are rolul de a intinde folia peste teren si sistemul de irigatie cu picatura.Totodata folia are rolul de a merntine apa in sol, temperatura constanta ,si eradicarea buruienilor.

Spune mai departe ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

6 comentarii

 1. Buna ziua,

  As dori si eu o oferta pentru acest tip de arbore.

  Multumesc,

  • Buna Dan,

   Depinde de cate hectare plantati. Pretul de baza pina in 10 ha este de 6 Eur/buc+tva daca e cazul.
   Dupa 10 ha este negociabil.

 2. Buna ziua ,
  As dori si eu 10 bucati de Paulownia Shangtong daca se poate .Va multumesc!

 3. salve vorrei sapere se in sicilia e possibile impiantare questa pianta ho a disposizione il terreno pianigiante datemi informazioni
  cordialmente giovanni enea

  • Caro Eneea,
     1 è molto importante il pH del terreno. Ciò deve essere compreso tra 6 e 7.
   Se questo è ok non avrete prolems.
   Abbiamo già Consegniamo in Danemark ands abbiamo Vave ordine effettuato dal Regno Unito.

   Tutti i migliori
   Andrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *