Fonduri pentru prima impadurire a terenurilor agricole

Cracin fericit si un an nou cit mai prosper!!!

Aveti aici masura 221 pentru impadurire: cititi cu atentie pentru ca este posibil 99% sa revina si anul acesta.Este foarte important sa fiti la curent cu legislatia.

In curind pot sa va ofer impreuna cu firme de specialitate in parteneriat finantari pentru impadurire.

Fonduri pentru prima impadurire a terenurilor agricole

PNDR: Masura 221 “Prima impadurire a terenurilor agricole”
Obiectivele programului

Implementarea acestei masuri de finantare are ca scop imbunatatirea conditiilor de mediu in spatiul rural prin folosirea si gospodarirea durabila a terenurilor agricole prin impadurire. Masura este destinata prevenirii pagubelor produse de factorii naturali daunatori, reducerii eroziunii solurilor, imbunatatirii capacitatii de retentie a apei, cresterii calitatii aerului, producerii de biomasa, inclusiv masa lemnoasa de calitate, prin mentinerea sau cresterea biodiversitatii.

Obiectivul specific al finantarii nerambursabile este cresterea suprafetei de padure cu rol de protectie a apei, solurilor, a padurilor cu rol de protectie impotriva factorilor naturali daunatori, precum si de asigurare a functiilor recreative, pe baza rolului multifunctional al acesteia.

Obiectivul operational:
– Extinderea suprafetei ocupate de paduri prin sprijinirea lucrarilor de impadurire si intretinere a plantatiilor;
– Padurile infiintate prin aceasta masura sunt menite sa protejeze componentele de mediu pe baza rolului multifunctional pe care il au.

Solicitanti eligibili

Solicitantii fondurilor nerambursabile pot fi persoanele fizice, inclusiv persoane fizice autorizate, persoanele juridice, grupurile sau asociatiile de persoane fizice sau juridice, precum si autoritatile publice locale detinatoare de teren agricol.

Activitati eligibile

Suprafata agricola propusa pentru impadurire trebuie sa fie de minim 0,5 hectare.

Prima conditie pe care trebuie sa o respecte solicitantul este sa faca dovada detinerii terenului agricol eligibil pentru impadurire. Acesta trebuie sa fi fost declarat la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) in ultimii 2 ani si sa fi respectat in toata aceasta perioada si pe toata suprafata parcelelor propuse pentru impadurire, Bunele Conditii Agricole si de Mediu (GAEC). Dovada se va face prin emiterea de catre APIA a unei “Note de constatare”.

Prin aceasta Masura se pot acorda 3 tipuri de plati: o prima pentru lucrarile de infiintare, o prima anuala pentru lucrarile de intretinere a plantatiei pe o perioada de 5 ani, incepand cu anul infiintarii plantatiei forestiere si o prima compensatorie anuala pe hectar, pentru pierderea de venit ca urmare a impaduririi, pe o perioada de 15 ani, incepand cu anul infiintarii plantatiei.

Precizam ca prin Masura 221 nu se ofera sprijin financiar pentru infiintarea plantatiilor forestiere de pomi de Craciun si pentru producerea de energie regenerabila.

Asadar, pentru ca un fermier sa isi poate realiza o astfel de plantatie forestiera, trebuie sa detina parcele agricole cu o suprafata mai mare de 0,5 hectare (5.000 mp). Apoi, fermierul va intocmi, impreuna cu persoanele autorizate in acest sens, un proiect de impadurire.

Conditii de finantare
Fondurile disponibile pentru 2012 sunt de 176 de milioane de Euro.Pentru fiecare sesiune sunt disponibili cate 44 de milioane de euro.Fondurile sunt acoperite in proportie de 100% din bani publici (nu exista obligativitatea cofinantarii).
Termene limita

Proiectele se depun in perioada 3 – 28 septembrie 2012.

Website-ul programului

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit

 

 

Spune mai departe ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

2 comentarii

  1. detin 7ha. de teren extravilan,din care 4 intr-un singur loc ,1 ha. separa ,si inca 2 separat, i-mi doresc sa impaduresc totul cu o firma autorizata, care sa proiecteze ,sa planteze,sa se preocupe de toasta documentatia pentru a se executa totul pe fonduri structurale .LOCATIE IN SATUL MERISANI COM DOBROTESTI JUDETUL TELEORMAN TELEFON 0785702321

    • VA salut am discutat telefonic cu dumneavoastra si v-am explicat ca fara bani nu se poate face nimic nici pe fonduri.Intai trebuie sa
      faceti investitia si dupa aceea sa recuperati.

      Andrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *