Esti muncitor ??? Daca da atunci citeste si vezi ca poti sa faci bani.

Acum avem o mica imagine dintr-un inceput de afacere pe care o poti face si tu. Daca traiesti la tara si ai de la 5000 mp la 10 sau mai multe hectare de teren esti candidatul ideal.Te-ai saturat sa pui porumb,griu,rosii,castraveti sau alte legume si cereale pe care toata lumea le pune?? cu munca multa si sudoare si fara nici o satisfactie??? si mai ales fara bani intr-o piata cu concurenta foarte mare ,unde intermediarii colorati fac pretul???Ia exemplu de aici pas cu pas.

Nu ai bani???Nimic mai simplu nu-ti trebuie decit 2500 lei sa te apuci, adica 25 milioane vechi.

O sa vorbesc in lei noi pentru ca trebuie sa va obisnuiti,pentru ca milioanele au disparut de 10 ani.

Ce poti sa faci sa aduni niste bani?? Poti sa vinzi 1 porc daca ai mai multi,o vaca,sau vinul care l-ai facut,sau tuica , sau sa te duci la frati la surori la neamuri sa iei un imprumut pe 6 luni. Lasa tigarile ,si spritul la crisma sau daca esti o doamna statul la barfa cu vecina sau nanasa,sau eu sttiu cu cine mai pierzi timpul.Gindestete serios la acest lucru.Nu este greu,e mai usor decit sa cresti 1 porc ,o vaca ,sa prasesti, sa copilesti ,sau sa faci alte munci agricole.In postarile mele initiale v-am explicat pe ce trebuie sa cheltuiti banii .Reiau din nou aceste cheltuieli care ATENTIE!!  nu le faceti toate odata.

Buget initial 2500 lei.

  • spatiu necesar 1 camera de 4×4 mp ,temperatura  constnta de la 18 la 22 grade Celsius.
  • 4500 seminte la 250 lei.
  • 20 tavite cu 280 celule 50 lei
  • 2 vase patrate sticla iena  pentru germinator seminte.
  • 8  saci de turba  lei 700 lei
  • 4500 ghivece la 800 grame 1500 lei(30 bani giveciul)

 

Acum o sa va spun cit veti putea cistiga,:Pentru un Hectar de plantat va trebuie 600 de plante care vi le puneti deoparte.(mai puneti 100 pentru orice eventualitate) .Din 4500 plante va ramin 3700 Bucati.700 bucati sa spunem sa sunt risc adica vi le maninca  daunatorii,gainile iepurii ca nu sunteti atenti sau pur si simplu uitati pe unde le-ati pus,sau se joaca ala micu si le rupe.E un fapt, si ca orice afacere prezinta riscuri. Va ramin de toate 3000 bucati ghivece cu plantute care trebuie sa le vindeti.Hai sa zicem ca videm cu 10 lei bucata ( pe piata se vinde de la 20 lei la 100 lei bucata) nu trebuie sa supraestimam afacerea,adica sa ne amagim pe noi insine.Mai bine sa fim bucurosi la sfirsit cind o sa vedem incasarile.Si acum potentialul afacerii este 300o plante cu 10 lei /bucata sunt 30 000 lei.Unde le vinzi????? La piata,la vecini la rude,la prieteni,pe internet,si ti le pot cumpara eu daca sunt ingrijite cum trebuie .Dar asta nu este tot.Iti aduci aminte ca am spus mai sus ca ti-ai lasat 600 plante pentru impadurirea unui hectar??? Ei acest hectar poate produce peste 4 ani cite 30 000 euro pe an, timp de 1 generatie.Acest copac se regenereaza de la 3 la 7 ori adica daca il tai in fiecare an el se regenereaza ,apare din nou .De aceea poarta numele si de Copacul Pheonix. Daca ti-au mai ramas plante nu ezita sa le pui pe ligna casa pentru ca au flori superbe si cresc foarte rapid,poti sa folosesti frunzele in hrana animalelor si florile in salata.Poti sa folosesti lemnul cam peste tot este usor si super rezistent, se mai numeste si duraluminiul copacilor.Daca mai ai si stupi!!! ai sa ai o miere de te lingi pe degete!! haha!! 80% din productia mielifera a Chinei vine din acest copac.Face de 5 ori mai multe flori decat Salcimul.

Spune mai departe ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *