Eficientizarea plantatiei de Paulownia pentru fermierii cu suprafete intre 3-10 ha.

In afara celor discutate in postarile anterioare cu introducerea unei culturi simbiotice in plantatia de paulownia ST4 astazi va vom prezenta cateva oportunitati de crestere a productivitatii plantatiei de paulownia prin valoare adaugata.

Vanzarea busteanului de paulownia are un anumit pret in functie de ani,densitate,nr de noduri,lungime s.a.m.d. Pretul variind intre 50 USD si 250 USD pe metru cub.Mare atentie nu vindeti metru cub de lemn pe picior este in dezavantajul major al fermierului si in avatajul procesatorului .Transformarea busteanului de Paulownia in cherestea ,bineinteles duce la dublarea valorii si se poate vinde cu minimum pretul cherestelei de rasinoase fasonate adica cu 250 USD/Mc mai ales ca paulownia se usuca natural in 30- 45 zile nefiind nevoie de alta investitie in cuptoare de uscare.

Asadar majoritatea dintre fermieri o sa se orienteze spre acest domeniu.Investitia nu este mare in comparatie cu infiintarea plantatiei si de recomandat este o unitate de procesare mobila (gater mobil) sau fixa ,cu costuri incepand de la 5000 USD pina la 20 000 USD depinzand de gradul de tehnologizare si cantitatea de lemn procesata.De asemeni este nevoie si de o masina de fasonat paralela cu 2 lame .

Pentru fermierii cu peste 10 ha recomandam accesarea de fonduri europene care pot veni cu un aport de pina la 50% pentru o mica fabrica de procesare a cerei investitie poate incepe cu cel putin 50000 Euro,hala,utilaje platforma betonata.Despre aceasta vom discuta mai tarziu.

Mai jos va dau cateva linkuri de la principalii furnizori care fac aceste unitati mobile de prelucrare.

http://www.norwoodsawmills.com/products-sawmills/lumbermate-pro-mx34-full-sized-portable-sawmill

http://www.logosol.com/store/sawmills/bandsaw-mills/bandsaw-mill-lumberpro-hd36/

http://www.mobilemfg.com/portable-saw-videos.html

http://www.hud-son.com/products/product-detail/farm-boss-36

http://donaris.eu

Spune mai departe ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *