Dupa furtuna de 70-90 km/ora din noaptea de 12/13 Sepembrie.

Pe la ora 20 s-a starnit Furtuna  asa din senin si la 21 am ramas fara curent. A  rupt  salcii si a facut una cu pamantul tot stufarisul de pe lac si sincer sa fiu eram destul de ingrijorat ca peiniera  noastra  de Paulownia Shantong si elongata e in camp liber.Sa zicem ca am avut noroc ca nu a fost grindina ,dar la asemenea distrugeri ce au facut si la alti copaci si vegetatie din zona nu ne asteptam la nimic bun si chiar nu puteam face nimic sa oprim aceasta furtuna.

A doua zi  de dimineata cum a crapat de ziua am plecat direct la plantatie si spre surprinderea noastra toata plantatia era in picioare ,drep e cam jumulita adica rupte 1-3 frunze de la fiecare 40-50 % din copaci la paulownia shantong care este mai aerisita si cam la 20% la paulownia Elongata care este mai deasa de 5 ori.

Ca si concluzie pina in 90 km/ora nu are nici un fel de problema de rezistenta la furtuna ,si cum zice  si cartea de intretinere  a Palantatiei de paulownia e bine sa nu fie udata  cel putin cu 24 ore inainte. Oricum predictiile meteo se dau pe 3 zile in genere cu o prcizie de 50-70%.De aceea un alt lucru de remarcat in cresterea Paulowniei este monitorizarea atenta a conditiilor meterologice, pentru a putea preveni problemele cauzate de schimbarea brusca a vremii.

In imaginile urmatoare veti vedea consecintele acestei furtuni.

Spune mai departe ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

3 comentarii

  1. Furtuna ca furtuna, dar să vedem cum trece iarna Paulownia Elongata.
    La Paulownia Shantong nu am emoții.
    Sunt foarte curios.

  2. mai prietene cu toata stima am tot incercat anu trecut 2012 sa incertc sa dezvolt afacrea cu palownia elongata in judetul teleorman dar mam interesat si nu am vazut numai vrajeli dami nr de telefon sa vorbim ca as fi interesat sa plantez asa ceva am cumparat cateva seminte sa vad cum se dezvolta si cam greu sau dezvoltat sau sunama 0767579052 catalin ,ca de ex eu daca il plantez pe un hecatr 2-3,4 nuam cui sa il vand si despre ce este vorba de investitie de multi bani si in romania cum se trag lulte tepe pana nu ai ceva concret nu poti sa te arunci asa ,daca tu ai facut asa ceva dami de stire si ai si tu un procent da merge afacerea salut .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *