Diferenta de crestere Paulownia St4 versus Clona 112

Dupa un an de la plantarea in tarlaua de 15 ha la Moara Noua (Branistea Dambovita ) cu Paulownia ST4 si Clona in Vitro 112 cumparata din Spania direct de la furnizor cu certificat de origine ,in urmatoarele imagini veti vedea diferenta de crestere dupa primul an de la taiere .

Ceea ce putem afirma in mod cert este ca Paulownia ST4 este de departe castigatoarea in aceasta competitie cu o rata de prindere si crestere de 99% versus Clona in vitro cu rata de prindere de 65-66% iar cresterea ei vigoarea plantei cam 50% fata de Paulownia ST4 .Daca Stemul principal la Paulownia ST4 are in 25 Iulie intre 3.5-4 m si diameru la DBH de 5-6 cm la 1.3 m de sol cu un trunchi perfect rorund si bine format cu un inceput de lemnificare la DBH ,la Clona in Vitro 112 se observa un trunchi deformat mai spre triungiular cu muchii ascutite ,o funza cam la jumatatea dimensiunii de la ST4 si inaltimea trunchiului nedepasind 2 m pe alocuriDSC_0103[1] DSC_0027[1] DSC_0098[1] DSC_0094[1] DSC_0107[2] DSC_0107[1] .Inaltimea medie este de 1.6 m iar grosimea trunchiului este de 3-4 cm.

Imaginile de mai  jos sunt facute drept exemplu in data de 25 iulie 2015 ora 11 la Branistea la noi in Plantatie.

De asemeni dupa o discutie cu Dl Arsinel unul dintre furnizorii clonei in vitro112 acesta ne-a relatat ca anul trecut i-au inghetat la plantatia de la Braila peste 80% din Clona in vitro 112 dupa taierea de un an.

Spune mai departe ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

12 comentarii

 1. buna ziua,
  de unde pot procura seminte de Paulownia ST4?

 2. Buna ziua,
  Sunt total bulversat, vreau sa înființez o plantație de Paulownia ..
  Eu vroiam Clona 112 …
  Dar acum nu mai știu ce sa zic, firma cu care am luat legătura spun ca pomișori lor, Clona112 sunt cei mai ,,tari,, rezista la ger, creste repede, etc
  Acum dv cu Paulownia ST4 Spune-ți ca este specia cea mai ,,tare,,
  O alta firma cu Paulownia Shan-Tong spun același lucru, pomișori noștri sunt cei mai rezistenți, cresc mai repede, rezista la ger, etc
  SINCER NU ȘTIU CE SA MAI CRED, NU ȘTIU CE SA FAC

  • Aici discutăm despre plantații reale nu povesti.Eu am 50 ha la acest moment ,și credeți ca aș fi nebun să învestesc 250 000 euro intr-un business care nu merge???
   Pai banii aceștia i-am muncit din greu și nu fac acte de binefacere .
   Veniți și vedeți cu ochii dumneavoastră și va convingeți.
   Ceea ce va oferim noi nu pot sa va ofere nici unul dintre vanzatorii de Paulownia din Europa.
   Garantii: 60 zile garantia de prindere cu inlocuire totala a plantelor care nu s-au prins si 2 ani garantia plantatiei.De asemeni aveti si 1 an de asistenta fitosanitara gratuita .
   Plantatiile se efectueaza la cheie Butasi,folie mulcire ,sistem irigatie ,plantare ,montaj folie si sistem irigatie, dumneavoastra trebuind sa faceti doar pregatirea terenului Arat-40 discuit si frezat de rest ne ocupam noi.

   • Andrei, vreau sa incep o astfel de afacere in Dolj. Pe aici e cam seceta si foarte cald vara, iarna este foarte frig. Crezi ca se preteaza o astfel de afacere in conditiile meteo de aici ? Daca da, ce soiuri de copaci ar fi cei mai potriviti?

 3. De 2 saptamani de cand am ajuns in tara tot citesc despre culturile de Paulownia si as vrea sa vad si eu o cultura de gen. Mentionez ca locuiesc in Rm. Valcea si plantatia as dori sa o fac in judetul Olt. Daca se poate as dori mai multe informatii pe e-mail.

 4. As dori sa stiu mai multe informstii despre acest subiect.
  Am citit si vazut doar pe internet poze respectiv informatii despre Paulownia.
  As dori sa ma contactati va rog pe email sa vb mai multe.
  Rares.hot@lannutti.com

  astept mesaj sa putem vb

  Ps. Pentru Domnul Andrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *