Azi 23 Iulie 2013 am terminat toate stocurile de plante la vanzare.Vom avea in toamna incepind cu 20 Octombrie Radacini de Shantong,Copaci Paulownia la 2-3 m pentru primarii si nu vom mai aduce seminte.

Am Vandut tot .Acum ne ocupam de investitii pentru perioada de toamna .Vom mai face 2  solarii cel putin si inca 3 ha de pepiniera anul viitor. Totodata vom infiinta si propria noastra plantatie de 10 Ha . Copacii in pepiniera merg fantastic cresc cu aproape 5 cm pe  zi si speram sa-i avem de 2-3 m la toamna la recoltat. Nu au fost atacati de boli sau de insecte datorita in primul rand muncii de prevenire si substantelor de cea mai buna calitate folosite in combaterea ciupercilor si insectelor.De asemeni un al lucru foarte important la paulownia indiferent de specie este pastrarea solului curat fara buruieni, ceea ce am si facut cu motocultivatorul ,sapa si manual.

Irigarea si fertirigarea tot cu ingrasaminte de cea mai buna calitate cu absorbtie rapida este iarasi unul dintre factoriii care au adus o crestere rapida a pepinierii.Sunt scumpe aceste ingrasaminte ,de la 9 lei /kg pina la 50 euro/pastila  dar sunt foarte eficiente si daca stiii cum sa le dozezi mentii un PH intre 6-7 exact asa cum trebuie.

Despre irigatie am constatat ca cea mai eficienta este cea cu picatura direct din sursa naturala adica din lac sau din bazine de retentie sapate pe marginea lacului si alimentate direct din lac aunde puteti mixa si ingrasamaintul.Udarea la temperatura ambientala asica cu apa la 20-30 grade celsius este mana cereasca pentru plante.

Spune mai departe ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *