Atentie la butasii ieftini multiplicati in Romania .Dupa a 2 a a 3 a multiplicare paulownia se va duce catre speciile de baza.

Va pun textul mailului in engleza de la profesorul Xia Feng si o sa vi-l traduc pentru o intelegere mai detaliata a fenomenului.

Dear Mr Andrei Apetrei,

Shan Tong fecund roots initially bred by Shan Tong pure artificial crossing seeds. This is what we called the first generation fecund root. And then, the fecund root bred by the first generation fecund root called the second generation fecund root. By that analogy, there would be the third generation fecund root, and so on. It is proved that, the seedling which bred by more than the third generation fecund root (from the fourth generation fecund root) will lose lots of good genes. If you afforest with the seedlings which bred by more than the third generation fecund root, the original excellent properties of Shan Tong will be changed. Such as, the growth rate, the resistance to cold and drought, and the resistance to disease and insects, etc. In fact, we forbid afforesting with the fourth generation fecund root for it’s difficult to achieve the purpose of afforestation. We usually destroy all of the fourth generation fecund roots, and then rebreed the new fecund root with Shan Tong pure artificial crossing seeds. This is the reason why I ask your purpose to purchase Shan Tong fecund root.

Best regards,
Xia Feng

St radacini fecunde se cresc initial din ST seminte pure facute prin incrucisare artificiala in laborator. Aceasta este ceea ce chemam noi prima generatie de radacini fecunde sau in limbaj stiintific radacini BAZA paulowniaST .Apoi din radacinile baza crest a doua generatie de radacini fecunde numite si C1 Prin analogie din din multiplicarea C! se va face C@ si asa mai departe.Este dovedit faptul ca dupa a treia generatie radacinile vor pierde genele bune si vor reveni catre copacii de baza din care au fost creati.De aceea noi interzicem sau nu recomandam efectuarea impadurririlor mai mult de a 2 generatie adica C1 pentru ca vor fi afectate dramatic,cresterea,rezistenta la frig si seceta,rezistenta la boli si rezistenta la insecte.De obicei de la a3a generatie incolo noi distrugem tot materialul genetic tocmai pentru a nu permite aceasta inmultire necontrolata.Ciclul de inmultire se reia de la inceput dupa a 3 a generatie. Aceasta este ratiunea de ce noi cerem in permanenta sa se cumpere ST radacini fecunde de la noi.Pastrarea calitatii genetice este unul din factorii importanti a dezvoltarii corecte a plantatiilor si a padurilor de paulownia ST.

Din acest mail vedem ca si Chinezii urmaresc pastrarea hibrizilor cu o foarte mare atentie ,nelasand sa fie invadata piata de falsuri,si aici marefer la cei ce se respecta ca si firma de cercetare.De asta si noi nu inmultim Paulownia in Romania.Cel mai bun material genetic adica Drajonii BAZA sau radacinile fecunde le importam din China.

Cine stie si respecta aceste reguli vor avea plantatii de Paulownia deosebit de bine dezvoltate cine nu procedeaza la fel vor avea mari deceptii in aceasta investitie.De fapt ceea ce voiam sa subliniez este faptul ca primesc din ce in ce mai multe telefoane pentru a salva plantatii de paulownia facute foarte ieftin de la vanzatori de seminte sau specii care nu se dezvolta la noi .Acestea sunt Paulownia Elongata,Paulownia Cotevisa, Paulownia Tomentosa, sau Clona in vitro.

 

Spune mai departe ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *