Vizita in Bulgaria la 2 Plantatii de Paulownia

Ieri 27 Februarie 2011 am avut parte de o experienta deosebita in Bulgaria. Am vazut 2 plantatii de Paulownia Hibrid ca la carte ,si am ramas placut surprinsi de calitatea plantatiei ,curatenie si de modul in care este ingrijita.
La Ruse o plantatie de Paulownia  4.5 ha in al 2 lea an de vegetatie dupa prima taiere copaci de 8 m inaltime si grosime pina la 12-14 cm.Terenul arat si discuit fara pic de iarba .Aceasta plantatie este imprejmuita de gard de plasa sie este cam la 5 km de oras.Pot sa va spun ca nu am vazut nici un arbore de Paulownia furat,devasta sau neingrijit. Proprietarul domnul Dimitar este tare mindru de realizari si in acest an mai are in executie una de 10 ha. Atasez  si fotografii de la plantatie sa vedeti cu ochii vostri ce bine dezvoltata este. O caracteristica importanta a acestei plantatii este aceea ca a rezistat in iarna  2011 -2012  33 zile la o temperatura de -22-23 grade celsius si la un vant de 50-60 km pe ora ,demonstrind inca odata rezistenta acestui hibrid de Paulownia in conditiile temperate.

A doua plantatie am vazut-o la Plovdiv o plantatie in anul 1 plantata in primavara anului 2012 cu copaci la 2-2,5 m fara sa fie taiati  si deja supravetuind in totalitate iernii acesteia.Despre aceasta plantatie pot sa va spun ca este complect automatizata cu statie meteo pe ea cu senzori de temperatura ,umiditate si analiza sol care era legata direct de computerul central care prin sms sau mai informau in timp real managerul plantatiei despre cantitatea de apa necesara ,si ingrasamant.

Tinind cot de experienta anterioara cu plantatiile avute de-a lungul celor 5 ani de existenta cu sprijinul academiei agricole bulgare anul acesta au inceput sa primeasca comenzi de peste 200 ha din partea guvernului Bulgar.

In Bulgaria la acest moment sunt impadurite peste 1000 ha de catre particulari iar anul acesta sunt predictii de aprox 2000 ha.

Spune mai departe ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *